• Miljöcertifierad produktion
  • Fri frakt över 299kr
  • Leverans inom 1-4 dagar
icons
icons
icons 0
icons icons

CAROLINE TAMM

Konstnären Caroline Tamm skapar fantastisk konst i form av tavlor och skulpturer. Här på Printby kan ni köpa hennes konst, reproducerat på konstpapper, metall och plexiglas. En del av Carolines motiv säljs endast i en limiterad upplaga.

Caroline skapar sin konst sedan många år i en källarateljé på Östermalm i Stockholm.
Materialvalen är en väldigt viktig del i den kreativa processen. Verken målas främst i akryl på pannåer och canvasdukar. Akrylen både sprayas, målas och “kastas” – allt i en process i den befinnande sinnesstämning, och för att framhäva djup och stundande momentum i tavlan. I en del av verken använder sig Caroline av slagmetaller och flera av tavlorna görs med lysande neonrörsinstallationer.

När kom konsten in i ditt liv, och varför tror du att det blev en sån stor del av dig?

 

"Det känns lite som att jag är född att vara en kreativ själv! Så länge jag kan minnas har jag alltid älskat att måla och att få arbeta med färg och form. Konst ett otroligt sätt att uttrycka sig genom."

På tal om att uttrycka sig, många av dina motiv har ett fokus på kvinnans kropp – varför? 

 

"När jag började måla blev det många målningar av kvinnokroppar eftersom jag alltid har älskat kvinnans kropp och former."

 

Har du en favorit i kollektionen? Någon som betyder lite extra? 

 

"Svårt, men jag älskar verkligen Klarsynt – det var en av de första kvinnokropparna jag målade av mer abstrakt karaktär och det var denna tavla som fick mig att ta ett nytt steg i mitt kreativa skapande, som ledde till skapandet av Nearby KB som har betytt väldigt mycket för mig."

Varför tycker du dina tavlor gör sig så bra på metall och plexiglas? 

 

"Plexiglas är förknippat med fotokonst – för att man får ett helt annat djup än vanliga målade verk. Det som är häftigt är att min konst får ett nytt liv i material som plexiglas och metall eftersom det blir en helt annan känsla än originalet. Tavlorna blir blir så otroligt olika på grund av att materialens skiftande egenskaper och färgåtergivning."

 

LIMITED EDITION

Ett urval av Carolines verk säljs i en reproducerad upplaga som är begränsad om endast 25 per motiv, exklusivt på printby. Du väljer storlek och material. Äkthetsbevis signerat av Caroline medföljer.